Voorstellingen en verhalen 

***

VOORSTELLING  “Het meisje en de revolutie”, 60 min

Het meisje en de revolutie” gaat over de beleving van een 12-jarig meisje dat opgroeit in een dictatuur en een revolutie meemaakt. Het gaat over de verstikking van onderdukking en de smaak van vrijheid. Het is een persoonlijke herinnering en een historisch document ineen.  Verteld met de luchtigheid van een jong meisje, maar met de voelbare ernst van de situatie.  

Duur ong. 60 min. Met muzikale begeleiding. Trefwoorden: #roemenie, #revolutie, #1989, #dictatuur, #communisme, #ceausescu, #vrijheid .  Première op het Delft Fringe Festival in 2019. Taal: Nederlands, Engels, Roemeens.

Dit stuk is ook geschikt voor middelbare scholen.

 

HISTORISCHE HELDINNEN – 8 tot 15 min

Vrouwen worden vaak weggemoffeld in de geschiedenisboeken. Of ze zijn reduceerd tot voetnoten, in de schaduw van de mannen en de heersende moraal van hun tijd.  Maar ondankt alles hebben deze vrouwen hun sporen nagelaten. Ik vertel hun verhalen.

  • Het verhaal van farao Hatsjepsoet
  • Salomé was geen verleidster
  • Hildegard van Bingen, non en wetenschapper
  • Ruxandra, het lot van een prinses
  • Vrouw tussen de mannen, George Sand
  • Het verhaal van Maria Montessori
  • De dansrevolutie van Isadora Duncan
  • “Freedom means No Fear”, het verhaal van Nina Simone
  • Jane Goodall, onderzoekspionier

 

WARE VERHALEN –   5 tot 15 min

Ik graaf in mijn herinneringen aan mijn jeugd in Roemenië, de soep van mijn grootmoeder en de lange zomervakantie. Ik neem je mee naar het Nederland van mijn tienerjaren.  Ik laat je kennismaken met mijn onhebbelijkheden, mijn avonturen en mijn dochter.  Mijn eigen verhalen, groot of klein, grappig of ernstig. Hoe eigen een verhaal ook is, hoe bijzonder hoeveel mensen zich in herkennen. 

VOLKSVERHALEN –  5 tot 15 min

Als verhalenverteller hou ik ervan om persoonlijke verhalen af te wisselen of zelfs te fuseren met de eeuwenoude wijsheid van volksverhalen, sprokjes en legendes.

De bekende mythes, sagen en lieden. Maar met een master in volkscultuur en een voorliefde voor minder bekende verhalen geef ik verhalen uit Oost-en Zuid-Europa graag een podium. 

WAAR ik al opgetreden heb

Rietveld Theater, Pakhuis de Zwijger, Oerol, New Metropolis, Mezrab, Teatro Mungaga, Rijswijkse Schouburg, Podium Mozaiek, Lijm en Cultuur, OBA Bibliotheek Amsterdam, Walhalla Brouwerij, Theater de Generator, Keramieken Kaart, Disc Storytelling, Stichting Vertellen, Belvedere Rotterdam, Open Monumentendag, Pletterij Haarlem, Molenmuseum, Bibliotheek Deventer

X