STORYTELLING

 

Storyteller

“We have not even to risk the adventure alone, for the heroes of all time have gone before us…” – Joseph Campbell

Verhalen openen de deuren naar onze ziel, ze spreken de taal van onze verbeelding en van onze ervaringen.

Als verhalenverteller hou ik ervan om persoonlijke verhalen af te wisselen met de eeuwenoude wijsheid van volksverhalen en legendes vooral uit Oost-Europa. Ik geef ook graag een podium aan verhalen over bijzondere vrouwen.

Ik ben ook in te huren als spreker.  Ik heb wortels in Roemenië én vleugels in Nederland. Ik ben een asielzoekerskind geweest en een diplomatenvrouw. Ik ben opgegroeid in een dictatuur, weet wat het is om tussen twee culturen te leven en ken het verschil tussen aanpassen en authentiek integreren. Mijn lezingen gaan over verandering, veerkracht en verbinding.

Schrijver

A writer, I think, is someone who pays attention to the world” – Susan Sontag

Ik heb op zolder een doos vol met mijn dagboeken van vroeger. Schrijven doe ik al mijn heel leven. En schrijven doe ik nog steeds graag en ik deel mijn verhalen graag in mijn publicaties.

Voor jou of jouw organisatie neem ik interviews af en die werk ik uit tot mooie portretten. Ik laat verhalen tot leven komen of ik vang jouw verhaal op in een mooi signatuurverhaal. Ik schrijf achtergrondverhalen waarin ik verschillende kanten en perspectieven oplicht.
Mijn interesse ligt met name op diversiteit in de samenleving, human interest, kunst en cultuur.

Voorstelling & Verhalen

VOORSTELLING  “Het meisje en de revolutie”, 60 min, met muzikale begeleiding. Een persoonlijke herinnering én een historisch document over de Roemeense revolutie van 1989 ineen. 

Persoonlijke verhalen. Ik vertel je mijn eigen verhalen, klein en groot, grappig of ernstig. Hoe eigen een verhaal ook is, hoe bijzonder hoeveel mensen zich in herkennen. 

Historische heldinnen. Inspirerende verhalen over vrouwen die je vaker uitgebreid in de geschiedenisboeken zou moeten tegenkomen. 

Overzicht van mijn voorstellingen en verhalen

 

I love working in an international environment. English, no problem.

In de pers

Let’s Start a Conversation

X